17 February 2016

Budak IT kene hacked. *Facepalm*

So early in the morning yesterday around 5am, ada lah seorang insan ni tak tahu apa niat,
nak log in masuk my social platform, and manage to enter twitter and instagram.

Disebabkan aku jenis tidur dengan hp, notification masuk terus terbangun. Dalam keadaan mamai, aku kena tukar semua password. Memang menyusahkan orang. Dia cuba masuk gmail and facebook, tak dapat sebab pakai two-step verification.

Nasib baik tak jadi apa-apa dan aku sempat retrieve account balik. Password punya panjang pun boleh kena hacked. Tak nak melatah, sebab salah sendiri. Last update password Feb 2011.

Semua dah set guna two-steps verification. tak buat save password on browser. limit kan.

affected account
- instagram
- twitter
- superior email
- cimb
- pbebank
- Teamviewer

T_T

No comments: